Elkészült a Felcsúti Foci Akadémia indulója. Az edzők, tanárok, focisták most új szerepben jelentek meg a mikrofonok előtt, de itt is bizonyították helytállásukat. A "Felcsút Band" Mácsodi Ferenc dalát játszotta fel igazi zúzós stílusban.

Az Akadémia kollégiumi nevelőtanára, Mácsodi Ferenc és a zenész csapat  a solymári Zafír Studióban dolgoztak a felcsúti induló felvételein. Az alapfelállás (Mácsodi Ferenc-gitár, ének, Kecskés Péter-dob, Horváth Bálint-szintetizátor, ifjabb Tajti József – basszusgitár) rögzítette a zenei betéteket. Mácsodi nagyon meg volt elégedve a minőséggel. „Nem gondoltam volna, hogy a stúdió ekkora csodákra képes. Az ének-alapok már készen vannak: jómagam és Takács Mihály (az U13-as csapat edzője) jóvoltából.”

A refrénre (Felcsút, Felcsút! Győzni fogunk!) sikerült megtalálni az akadémisták közül a legjobb énekeseket. „Természetesen a refrénre kerestünk tíz-tizenkét jó hangú kollégistát, hogy még jobban, erősebben szóljon az induló!” A felvételeken kiderül, hogy a labda után hogy bánnak a fiúk a hangjukkal…

„Kis hely, nagy játék!” – a Puskás Akadémia csapatai már kívülről fújják a refrént, az idegenbeli meccsek előtt a buszon gyakran a buszon éneklik Mácsodi Ferenc szerzeményét. Utoljára a Puskás Akadémia 2008-as évzáró ünnepségen hallhatta a nagyközönség az indulót. Akkor óriási sikert aratott a nóta. Ha minden jól megy, az induló a PUSKÁS-SUZUKI KUPA előtt dübörög majd a hangfalakból.

Az induló történetének nincs vége: a PTV operatőre, Fekete Imre videóklip-forgatást tervez. Hamarosan látjuk és halljuk majd Mácsodi Ferenc szerzeményét. A premier várhatóan a PUSKÁS-SUZUKI KUPA első napján lesz. Kiváncsian várjuk!